باز کردن لوله فاضلاب با اسید سولفوریک
یکی از اسیدهای رایج برای باز کردن گرفتگی لوله های فاضلاب، اسید سولفوریک است. این اسید قدرت خورندگی بسیار بالایی دارد و به هیچ عنوان استفاده از آن را توصیه نمی کنیم. چون اسید سولفوریک بعد از تماس با آب گرمای زیادی تولید می کند و بخار تولید شده آن نیز باعث مسمومیت می شود. علاوه براین، ریختن حتی مقدار کم اسید سولفوریک روی پوست منجر به سوختگی شدید خواهد شد.
اگر سایر روش های رفع گرفتگی لوله فاضلاب موثر نبود و به محلول لوله بازکنی دسترسی نداشتید، با اسید سولفوریک می توانید لوله را باز کنید. روش باز کردن چاه فاضلاب با اسید سولفوریک به صورت زیر است:
- ابتدا درب و پنجره را باز و سیستم تهویه هوا را روشن کنید.
- در حالیکه دستکش و ماسک دارید، حدود 200 میلی لیتر اسید را داخل لوله بریزید. (بهتر است داخل لوله کمی آب داشته باشد تا واکنش سریع برقرار شود)
- حدود یک دقیقه صبر کنید تا در اثر واکنش اسید و آب گرفتگی های لوله باز شوند.
- به آرامی کمی آب داخل لوله بریزید و سپس بررسی کنید که آیا مسیر عبور فاضلاب باز است یا خیر؟
- در صورت باز نشدن لوله کمی بیشتر صبر کنید.
- در نهایت بعد از باز شدن لوله آب را با فشار زیاد وارد چاه کنید.
صفر تا 100 باز کردن لوله فاضلاب با اسید (نحوه استفاده از اسید لوله بازکنی)
باز کردن لوله فاضلاب با اسید یکی از روش های رایج است که عدم توجه به اصول ایمنی منجر به مسمومیت و سوختگی های شدید می شود. اسید لوله بازکنی موجود در بازار درصد پایین تری نسبت به اسید خالص دارند و به همین دلیل در شرایط اضطراری استفاده از آنها توصیه میشود. سایر اسیدها خورندگی بالایی داشته و نه تنها به لوله ها آسیب وارد می کنند، بلکه باعث آسیب به بدن نیز خواهند شد. شرکت لوله بازکنی پردیس در ادامه نحوه استفاده از محلول اسید لوله بازکن و نکات مهم برای باز کردن لوله با اسید را ارائه خواهد داد.
نکات مهم در باز کردن لوله با اسید سولفوریک
- اسید سولفوریک قدرت خورندگی بالایی دارد. به همین دلیل این محلول برای لوله های فولادی و گالوانیزه مناسب نیست.
- به هیچ عنوان اسید را با پوست دست تماس ندهید.
- حتما از باز بودن درب و پنجره و روشن بودن سیستم تهویه قبل از ریختن اسید در لوله فاضلاب مطمئن شوید.
- دقت داشته باشید که ترکیب 98 درصد اسید و 2 درصد آب برای واکنش مناسب است.
- به هیچ عنوان آب را داخل ظرف اسید وارد نکنید. بلکه باید اسید را داخل لوله حاوی آب بریزید.
- این روش برای باز کردن لوله فاضلاب با مصالح ساختمانی و سیمان مناسب نیست
باز کردن لوله فاضلاب با اسید هیدروکلریک (جوهر نمک)
یکی دیگر از اسیدها برای باز کردن لوله فاضلاب، اسید هیدروکلریک یا جوهر نمک است. جوهر نمک خورنده بسیار قوی است و در استفاده از آن باید دقت بالایی داشته باشید. نحوه استفاده از محلول لوله بازکنی اسیدی حاوی جوهر نمک به صورت زیر می توانید عمل کنید:
- ابتدا درب و پنجره ها را باز و تهویه را روشن کنید.
- حدود نیم لیتر جوره نمک را با احتیاط کامل داخل لوله بریزید.
- لایه های روغن و رسوب های ایجاد شده در جداره لوله و سایر گرفتگی ها در اثر واکنش اسید و آب باز می شوند.
- بعد از حدود یک ساعت آب را داخل لوله بریزید و بررسی کنید که آیا گرفتگی رفع شده است یا خیر؟
- اگر گرفتگی لوله رفع شده بود، مقدار زیاد آب را با فشار بالا وارد لوله کنید تا مسیر عبور فاضلاب را شستشو دهد.
معرفی بهترین محلول لوله بازکن فاضلاب (ایرانی و خارجی)
محلول لوله بازکن فاضلاب یکی از بهترین راهکارها برای باز کردن بسیاری از گرفتگی ها در لوله های پلاستیکی و چدنی می باشد که البته معایبی را نیز به همره دارند.
این محلول ها دارای انواع مختلفی از نظر قدرت اسیدی و خورندگی بوده و برخی از آنها ر در منزل نیز می توان تهیه کرد. ویژگی مشترک در تمام محلول های لوله بازکن قوی و ضعیف، رعایت اصول ایمنی در حین استفاده و همچنین عدم زیاده روی در آنها می باشد چون به بدنه لوله ها آسیب وارد می کنند. قوی ترین و بهترین محلول چاه بازکن ایرانی و خارجی از قبیل تیرک، اکتیو، صاف، کوبایاشی و غیره را در ادامه معرفی و مزایا و معایب این محلول ها را در بخش از مطالب لوله بازکنی در پردیس شرکت لوله آچان بررسی خواهیم کرد.
این محول برای بازکردن توالت ایرانی عالی میباشد.
همین حالا جهت رفع گرفتگی لوله های فاضلاب خود با شرکت لوله آچان پردیس تماس بگیرید و از خدمات تضمینی و شبانه روزی ما بهره مند شوید
کاربرد محلول لوله بازکن فاضلاب
ورود مواد روغنی و تکه های باقی مانده مواد غذایی و همچنین شوینده های صابونی مختلف به مرور منجر به تشکیل لایه های رسوب و کثیفی بر جداره لوله های فاضلاب میشود.
لوله های قدیمی اغلب چدنی بوده و املاح موجود در آب و مواد شوینده و غیره رسوب زیادی را روی آنها تشکیل داده و باعث گرفتگی مسیر عبور پساب ها میشوند. محلول لوله بازکن که اغلب مواد اسیدی می باشند، پس از ورود به لوله ها و برقراری واکنش شیمیایی، پیوند میان لایه های رسوبی را از بین برده و آنها را تجزیه و از بین میبرند.
با توجه به قدرت اسیدی این محلول ها سرعت رسوب زدایی و پاکسازی آنها نیز افزایش پیدا می کند. البته لازم به ذکر است که محلول های چاه بازکن تنها رسوبات جزئی را از بین می برند. به همین دلیل برای باز کردن گرفتگی های بیشتر لوله ها تنها راه حل استفاده از خدمات لوله بازکنی با فنر برقی و موارد مشابه است.
قوی ترین محلول لوله بازکنی خانگی
در میان روش های رفع گرفتگی لوله فاضلاب در منزل، استفاده از برخی از محلول ها کاربرد زیادی دارد. به عنوان مثال ترکیبی از سرکه و جوش شیرین می تواند بسیاری از گرفتگی های لوله های آشپزخانه و حتی چاهک حمام را برطرف کند. با توجه به اینکه محلول های قوی می تواند به شدت بر سیستم تنفسی و سلامت پوست و چشم ها آسیب وارد کند، به همین دلیل توصیه میشود تا حد امکان از محلول های ضعیف و خانگی استفاده شود. از بهترین محلول های لوله بازکن قوی خانگی می توان به محلول سرکه و جوش شیرین اشاره کرد. کافیست مقدار کمی از این دو را در لوله های فاضلاب بریزید و بعد از گذشت نیم ساعت با مقدار زیاد آب مسیر لوله ها را شستشو دهید.
محلول لوله بازکن قوی ایرانی
بسیاری از گرفتگی های لوله های فاضلاب با محلول های خانگی قابل رفع نبوده و تنها راه حل استفاده از محلول های قوی می باشد. محلول های لوله بازکن قوی ایرانی توسط برندهای مختلفی تولید میشوند و از نظر کیفیت نیز همگی در سطح مطلوبی قرار دارند. از بهترین محلول های چاه بازکن ایرانی برای باز کردن لوله فاضلاب می توان به گزینه های زیر اشاره کرد:
محلول لوله بازکن اکتیو
از این محلول قوی می توانید برای باز کردن گرفتگی چاهک حمام، کفشور آشپزخانه و سینک ظرفشویی و روشویی و توالت استفاده کرد. نکته بسیار مهم اینکه، حتما در حین استفاده از این محلول درب و پنجره را باز بگذارید و تهویه را روشن کنید.
محلول چاه بازکن صاف
از دیگر محلول های لوله بازکن فاضلاب ایرانی می توان به صاف اشاره کرد. مواد اسیدی و شیمیایی موجود در این محلول قدرت بالایی در پاکسازی مسیر عبور فاضلاب در لوله های آشپزخانه و حمام و سرویس های بهداشتی دارند. وجود مواد اسیدی درون این محلول منجر به آسیب های جدی به پوست شده و سوختگی را به همراه دارد. علاوه بر این، استنشاق بوی این مواد منجر به مسمومیت و مشکلات تنفسی می گردد.
برای باز کردن گرفتگی های لوله ها با محلول لوله بازکن صاف کافیست مقدار کمی از آن را درون لوله بریزید و پس از 15 دقیقه مسیر لوله ها را با آب زیاد شستشو دهید.
محلول لوله بازکن تنطور
برای اینکه بتوانید لوله های فاضلاب را با سرعت زیاد باز کنید و بوی بد آنها نیز از بین برود، لوله بازکن تنطور یکی از بهترین گزینه ها به شمار می رود. این محلول که در ظرف های پلاستیکی 500 گرمی در بازار موجود می باشد، به دلیل خاصیت اسیدی قوی قادر است در زمان بسیار کوتاه لایه های رسوبی تشکیل شده در جداره لوله ها را از بین ببرد. علاوه براین، این محلول کمتر به بدنه لوله های پلاستیکی آسیب وارد نموده و به همین دلیل در زمان بسیار کوتاه به یکی از بهترین محلول های لوله بازکنی قوی ایرانی تبدیل شد.
محلول لوله بازکن اتک
بوی بسیار بد و زننده محلول های لوله بازکنی یکی از مشکلات اصلی آنها می باشد و خوشبختانه اتک این مشکل را رفع کرده است. این محلول قوی با قدرت بسیار بالا قادر به از بین بردن لایه های رسوبی و چربی در دیواره لوله سینک ظرفشویی، چاهک حمام و همچنین سرویس بهداشتی و توالت می باشد. اتک محلولی ایرانی می باشد که بدون رایحه بوده و مانند سایر محلول های اسیدی در فضای بسته و بدون تهویه نباید از آن استفاده کرد.
محلول لوله بازکن رافونه
رافونه یکی از بهترین و قوی ترین لوله بازکن های ایرانی می باشد که متعلق به شرکت زلال شیمی لیا بوده که فعالیت خود را از سال 1379 آغاز نموده است.
محلول لوله بازکن نانو
علاوه بر موارد فوق، محلول های زیر نیز همگی قدرت بالایی داشته و می توان برای باز کردن لوله های فاضلاب پلاستیکی و چدنی از آنها استفاده نمود:
- محلول لوله بازکن اتک راه گشا
- محلول لوله بازکن رخشا
- محلول لوله بازکن سانی استیک
بهترین محلول لوله بازکن فاضلاب خارجی
در انتخاب بهترین محلول چاه بازکن خارجی نیز باید به میزان آسیبی که به لوله ها وارد می کنند توجه داشته باشید. علاوه براین، این محلول ها باید تا حد امکان آسیب کمی به سلامتی دست و پوست و چشم ها وارد کنند. از جمله محلول لوله بازکن قوی خارجی می توان به گزینه های زیر اشاره کرد:
محلول لوله بازکن کوبایاشی
کوبایاشی یکی از قوی ترین محلول های لوله بازکنی می باشد که ساختار فومی دارد و تمیز کننده بسیار عالی برای لوله های آشپزخانه و سرویس بهداشتی و توالت و حمام محسوب میشود. این محلول متعلق به کشور ژاپن بوده و کاملا بدون رایحه است.
محلول لوله بازکن RORAX
از دیگر محلول های بسیار قوی خارجی برای باز کردن گرفتگی لوله های فاضلاب می توان به ROROX اشاره کرد. این محلول در کشور آلمان تولید شده و به دلیل عدم استفاده از کلر و مواد شیمیایی خطرناک، با سلامت محیط زیست کاملا سازگار است.
محلول لوله بازکن prox250-300
این محلول لوله بازکنی قوی به همان اندازه که می تواند گرفتگی ها را در زمان کوتاه رفع کند، به سلامت پوست و سیستم تنفسی نیز آسیب وارد خواهد کرد.
مزایا و معایب استفاده از محلول لوله بازکن
- عدم نیاز به تجهیزات پیشرفته برای استفاده از محلول لوله بازکن
- سرعت بالا در رفع گرفتگی های لوله های سینک آشپزخانه، چاهک حمام و کفشور و غیره
علیرغم مزایای متعددی که این محلول ها به همراه دارند، چند نقطه ضعف نیز در آنها مشاهده میشود که عبارتند از:
- استفاده زیاد از محلول های لوله بازکنی به دلیل وجود مواد اسیدی در آنها منجر به خوردگی و پوسیدگی لوله ها میشود
- تمام محلول های لوله بازکنی منجر به سوختگی پوست و مسمویت تنفسی میشوند و باید اصول ایمنی حتما در حین استفاده از آنها رعایت شود
- تمام گرفتگی های لوله ها با این محلول ها قابل رفع نمی باشد.